חדשות

גברים שעוברים טיפולי פוריות נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן הערמונית

מחקר שהתבסס על נתוני רישום לאומי בשוודיה מצא כי גברים מתחת לגיל 55 שעברו טיפול פוריות ICSI מועדים לפתח סרטן ערמונית

ICSI. טיפול פוריות בגברים. אילוסטרציה

גברים שעוברים טיפולי פוריות נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן בלוטת הערמונית שיופיע בהמשך החיים. כך נטען במחקר חדש שפורסם בשבוע שעבר ב-British Medical Journal.

המחקר מבוסס על נתונים לגבי 1.2 מיליון הריונות שנעשו בשוודיה ב-20 השנים האחרונות, וזאת לאחר שגברים עברו טיפול מיוחד לפוריות ICSI. אצל אלה נמצא הקשר לסיכון המוגבר לסרטן הערמונית. המחקר בוצע על ידי צוות מאוניברסיטת לונד שגם השתמש במאגר נתוני הסרטן בשוודיה.

בתגובה לדו"ח המחקר פרסם האיגוד הבריטי לסרטן הערמונית הודעה, לפיה על החוקרים לבדוק טווח גדול יותר של גילאים בקרב גברים, לפני שהם מגיעים למסקנה כי טיפולי פוריות לגברים קשורים בסיכון המוגבר לסרטן הערמונית.

בדו"ח המחקר הובאו הנתונים הבאים: 97% מהתינוקות שנולדו – לפי בסיס הנתונים שנותח בעבודה זאת – נולדו בהפריה טבעית ו-20,618 מתוכם (1.7%) לאחר טיפולי IVF.י14,882 מהלידות (1.3%) היו בעקבות טיפולי פוריות לגברים, ICSI. בטיפול זה נבחר תא זרע אחד באיכות הגבוהה ביותר להשגת ההפריה והוא זה שמוזרק ישירות לביצית. בשוודיה משתמשים ב-ICSI החל משנת 1992. כל מקרה וכל לידה שמושגת בעקבות טיפול זה מתועדים ברישום לאומי.

החוקרים ציינו כי מקרב הקבוצה שבה היו לידות הודות להפריה טבעית – 3,244 (0.28%) אובחנו כעבור שנים עם סרטן ערמונית. 77 מקרים – 0.37% - בקרב הקבוצה שעברה IVF ו-63 (0.42%) מבין אלה שעברו טיפולי ICSI. הגברים בקבוצה האחרונה, שאצלם נמצא סיכון מוגבר לפתח סרטן ערמונית בשלב מוקדם יחסית, היו בני פחות מ-55 שנה.

עורכת המחקר, פרופ' אביון לונדברג-גיברצמן, אמרה כי אמנם מספר המקרים הוא בהחלט נמוך אבל הגברים הללו היו צעירים מאוד ומדובר בקבוצה שניתן להגדירה כמצויה בסיכון מוגבר, כך שעל הרופאים לעקוב אחריהם.

פרופ' אלן פייס, אנדרולוג מאוניברסיטת שפילד, התבטא: "בעיית פוריות אצל גברים צריכה להיחשב כמו 'קנרית במכרה פחם' בכל הנוגע לסיכון בריאותי לגברים ועל הרופאים להיות מודעים טוב יותר לכך. כל הגברים שבשנות ה-30-20 שלהם מאובחנים עם בעיית פוריות צריכים לקבל הדרכה והסבר מפורט לגבי מה פירוש הדבר ועל הסיכון האפשרי לבריאותם בהגיעם לשנות ה-60-50 כך שיהיו מודעים לבעיות עתידיות אפשריות ולהיות תחת מעקב הדוק של הרופא המטפל בהם".

סרטן ערמונית שכיח יותר אצל גברים מעל גיל 50. הגברים שנכללו במחקר המדובר היו בעיקר בגיל ממוצע צעיר יותר, כך שהסיכון בנקודת הזמן הזאת אולי היה נמוך יחסית. מסיבה זאת, אם יהיה מחקר המשך שיבדוק את הנושא לעומק, חובה לכלול בו קבוצת גברים בטווח גילאים רחב יותר.

נושאים קשורים:  סרטן הערמונית,  טיפולי פוריות,  ICSI,  חדשות,  פוריות הגבר
תגובות